Θεσσαλονίκη 6 Μαϊου 2010.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Η Εφορεία του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» Αθηνών (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση), του αρχαιότερου, μετά το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πνευματικού καθιδρύματος της Ελλάδος (ίδρυση 24-6-1865), κατά την συνεδρία της Β΄, 25-2-2010, ψήφισε ομόφωνα τον Πρόεδρο του Ιδρύματός μας Αθανάσιο Αν. Αγγελόπουλο, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ., ως «Αντεπιστέλλον Μέλος» του.

Το ΚΑΡΙΠΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες για την προσγενομένη τιμή και αναγνώριση στον Πρόεδρό του, που αντανακλά σ’ όλο το επιστημονικό προσωπικό και στους φίλους του Ιδρύματός μας, προς την Εφορεία του «ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ», που είναι φάρος πανελληνίας και διεθνούς αναγνώρισης στην προβολή του πνευματικού πολιτισμού του νέου Ελληνισμού, ευθύς μετά την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους, μετά την Εθνεγερσία του 1821. Η πρωτοβουλία ιδρύσεως οφείλεται στην τότε φιλοπρόοδο γυμνασιακή και φοιτητιώσα νεολαία, με μπροστάρηδες τα 4 παιδιά του Παύλου Λάμπρου, Σπύρο, Μιχαήλ, Κωνσταντίνο και Διονύσιο.

2. Ο Φιλολογικός Σύλλογος «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» θα μετάσχει το πρώτον ως ένας από τους φορείς συνεργασίας στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης 2010, στον Κύκλο Λόγου, υπό τον τίτλο «Χριστιανική Μακεδονία» και ειδική ερευνητική αναφορά στις «Πνευματικές σχέσεις Θεσσαλονίκης με τις Παραδουνάβιες Χώρες». Στις εκδηλώσεις θα προσέλθει αντιπροσωπία του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, υπό τον Πρόεδρο, ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Μαρκαντώνη και τον Γ. Γραμματέα, Επ. Καθηγητή Διονύση Καλαμάκη, σε υλοποίηση της ιδέας συνδέσεως του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ με την πνευματική Θεσσαλονίκη, την ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Στο Επιστημονικό Συμπόσιο «Χριστιανική Μακεδονία» (14-16 Οκτωβρίου 2010) θα γίνουν 30 ειδικές ανακοινώσεις Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ειδικών Ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στο Μεγάλο περικαλλές Αμφιθέατρο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Μετά το Συνέδριο θα ακολουθήσει αποστολή συνέδρων στις Παραδουνάβιες Χώρες (17-23 Οκτωβρίου). Κατά την διαδρομή Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι – Βουκουρέστι – Ιάσιο η αποστολή θα γίνει δεκτή από τους Πατριάρχες Ρουμανίας Δανιήλ και Σερβίας Ειρηναίο.

3. Τέλος, το προσωπικό του Ιδρύματος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα έκτροπα των Αθηνών (5 Μαῒου), που οδήγησαν στον θάνατο τριών συμπολιτών και συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και νεαράς εγκύου τραπεζικής υπαλλήλου, στην πυρπόληση κτιρίων και σ’ άλλες υλικές καταστροφές, για να εξάψουν την δίκαιη οργή όλου του Ελληνικού Λαού και για να διασύρουν διεθνώς την Πατρίδα μας στην δύσκολη αυτή περίοδο γενικής οικονομικής κρίσης, που διέρχεται άδικα ο φιλόπονος Ελληνικός Λαός.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Επιστημονικό προσωπικό.

[Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Φ.Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ». Κάντε κλικ στην εικόνα γιά μεγέθυνση]