Ο πρόεδρος του Ι.Ε.Θ.Π. καθηγητής Αθ.Αγγελόπουλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

ΑΘΗΝΑ – Εκδηλώσεις τιμής από το Φ.Σ. «Παρνασσός» στον Καθηγητή της Θεολογικής Α.Π.Θ. Αθανάσιο Αν. Αγγελόπουλο. Υποδοχή του ως Αντεπιστέλλοντος Μέλους του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».

Ήταν μία μοναδική πνευματική και επιστημονική εκδήλωση λόγου, μουσικής και καλλιτεχνίας, το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου. Υπό την Αιγίδα και παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, με την εκπροσώπηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου διά του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Γεωργίου, εκπροσώπου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, και με ένα πυκνό ακροατήριο ποιότητος.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν: α) Έκθεση «Χειροποίητων Πρωτότυπων Σταυρών Αιθιοπίας», του Συλλέκτου, βραβείου Γκίνες, Χρήστου Γιαννουλάκη, που εγκαινίασε ο Μακαριώτατος, ενώ ο Σεβ. Άκκρας μετέφερε Χαιρετισμό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Έκθεση και για την τιμή προς τον Καθηγητή ˙ β) Επιστημονική Ανακοίνωση του τιμωμένου Καθηγητού για τις ιστορικές ισορροπίες στις σχέσεις των Εκκλησιών ΚΠόλεως και Ελλάδος, αφού προηγουμένως δέχθηκε από τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ τα Διάσημα του Αντεπιστέλλοντος Μέλους ˙ και γ) Μουσική είσοδος και έξοδος από τον ταλαντούχο Πέτρο Γαϊτάνο, που απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του Ακροατηρίου.

Με την ευκαιρία της τελετής υποδοχής έγινε μία πρώτη παρουσίαση τού υπό έκδοση έργου του Καθηγητού, «Ακαδημικοί Περίπατοι», με επιμέλεια των κκ. Γρ. Λιάντα – Παν. Τζουμέρκα, της 20ετίας 1991-2010 επί επικαίρων ζητημάτων εκκλησιαστικής πολιτικής και διπλωματίας (π.χ. Μακεδονικό από εκκλησιαστικής σκοπιάς, Σχέσεις Αθηνών-Φαναρίου, 2003-2008, Ιεροσολυμητικό Ζήτημα, 2008-έως σήμερα κ.λπ.)