Το   Ι.Ε.Θ.Π.

Στα σεπτά ονομαστήρια των Σεβ.    Μητροπολιτών Μεγάρων κ΄ Σαλαμίνος Βαρθολομαίου˙ του Σεβ. Μητρολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα (11 Ιουν. 2013)

 

                                                                                                      Θεσσαλονίκη, 13 Ιουνίου, 2013

 1. Στις 11 Ιουν., εορτή των Αγίων Βαρθολομαίου κ΄Βαρνάβα, Αντιπροσωπία του Ιδρύματος επισκέφτηκε τον ποληό Σεβ. Μητροπολίτη Μεγάρων κ΄ Σαλαμίνος Βαρθολομαίο στην Ι. Μονής Παναγίας της Γοργοεπηκόου στην Μάνδρα Ελευσίνος. Σε σεμνή τελετή, ενώπιον του Θεοφ. Επισκόπου Ελευσίνος Δωροθέου, της Ηγουμένης Χριστονύμφης και της Αδελφότητος της Ι. Μονής και των στενών συγγενών του, δέχθηκε τα διάσημα του Επιτίμου Μέλους του Ιδρύματος, εις αναγνώριση της 60ετούς προσφοράς του στην Εκκλησία της Ελλάδος, ιδιαίτερα  στην Ι. Μητρόπολη Μεγάρων κ΄ Σαλαμίνος (ιδρύθηκε το 1974, Μάρτιος), που την συγκρότησε υποδειγματικά, όντας, μάλιστα, ο Πρώτος Μητροπολίτης της Θεοσώστου αυτής Μητροπόλεως, και για τις συμβολές του στην επιστήμη του Δικαίου. Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του, μαζί με τις ευχαριστίες του, υπέμνησε την ανάγκη της σιωπώσης αλλά βαθειά δρώσης και διδασκούσης Ορθοδόξου Θεολογίας και Εκκλησιαστικής Διακονίας.

«Εγκατέλειψα», είπε, «την Επιστήμη των Λόγων, δηλ. της Νομικής, για να αφοσιωθώ στην Επιστήμη της Σιωπής, δια της διακονίας του Θείου Λόγου και του Ποιμνίου.> Επίσης, δέχθηκε, μετά  μεστή νοημάτων προσλαλιά, σειρά εκδόσεων του «Κέντρου Οικουμενικός Ελληνισμός» από τον παριστάμενο Πρόεδρο του Κέντρου Σταύρο Πανουσόπουλο.

 2. Εξ άλλου, Αντιπροσωπία του Ιδρύματος επισκέφθη για Χρόνια Πολλά με υγεία τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως Βαρνάβα στην Νεάπολη της Δυτικής Θεσσσαλονίκης. Ο Μητροπολίτης είναι μόνιμος συμπαραστάτης του Ιδρύματος, του οποίου είναι Ιδρυτικό Μέλος, στα πλαίσια της πλουσίας και ανυστάκτου διακονίας προσφοράς του σ’ όλη την μητροπολιτική του Περιφέρεια. Αγαπά έμπρακτα τον Λαό του, «εν σπλάχνοις Ιησού Χριστού» (Φιλιπ. 1,8) και είναι αγαπώμενος απ’ Αυτόν, όλον πέριξ Αυτού, «ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία αυτής υπό τας πτέρυγας» (Ματθ. 23,37).

 3. Υπόμνηση. Την αυτήν ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Από όλο το προσωπικό του Ιδρύματος Χρόνια Πολλά, με υγεία.

 Παναγία η Γοργοεπήκοος στην Μάνδρα Ελευσίνας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βαρθολομαίος αντιφονόν

Απο την τιμητική εκδήλωση

Μητροπολίτης και Ηγουμένη εις τύπον Πνευματικού Πατρός και Πνευματικής Κόρης

Η Ηγουμένη Χριστονύμφη

Οι αδερφές της Μονής ψάλλουν το πολυχρόνιον του Μητροπολίτη