1. Συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος στην κοπή της Βασιλόπιτας και στον απολογισμό δράσεως 2016 της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου. Αναφέρθηκε στο συντελούμενο έργο της Μητροπόλεως.
  2. Συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος στην κοπή της Βασιλόπιτας και στον απολογισμό δράσεως 2016 της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Φωτ. και συνημμένα <<Απολογισμός φιλανθρωπικού έργου της Ι. Μητροπόλεως>>. Εμπνευσμένη και επίκαιρη ομιλία του Σεβ. κ. Βαρνάβα ενώπιον πυκνού ακροατηρίου υψηλών προσκεκλημένων και ποιμνίου. Συνημ. απολογισμός και φωτογραφίες.

 

 

3. Στις 4 Ιανουαρίου το Ίδρυμα είχε την τιμή να θέσει υπό την επιστημονική εποπτεία του την εκδήλωση στην Art Gallery Govedarou, οδ. Παπανδρέου 5 (τ. Ανθέων) προς τιμή του ζωγράφου Κώστα Εφημίδη. Προλόγισαν την Εκδήλωση οι Καθηγητές Αθ. Καραθανάσης και Αθ. Αγγελόπουλος. Διάλεξη εμπεριστατωμένη για την διαχρονική πορεία της σύγχρονης τέχνης από την ιστορικό-αρχαιολόγο κ.Δουμπουλάκη, μέλος του Ιδρύματος ενώπιον πυκνού ακροατηρίου.

 

 

4.  Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος στην Αθήνα 6-8 Φεβρ. 2017. α) Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Ι. Συνόδου 6 Φεβρ, εορτή Αγ. Φωτίου, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πεντέλη. β) Ακρόαση και συνεργασία με τον Μακαριώτατο στα Γραφεία της Ι. Συνόδου, 7 Φεβρ. γ) Συνεργασία με τον Δ/ντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Ιωαν. Κωστοπούλου, κ. Ε. Βερύκιο, στο Νεοκλάσσικό του Ιδρύματος, επί της Πλουτάρχου 9, 8 Φεβρ. δ) Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Φιλολογικού Συλλόγου <<ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ>> καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Εμ. Μικρογιαννάκη, 7 Φεβρ.  ε) Συνεργασία με τον Πρόεδρο του <<Κέντρου Οικουμενικός Ελληνισμός>> κ. Στ. Πανουσόπουλου, 8 Φεβρ.

 

 

5. Συμμετοχή Ιδρύματος στην επιστημονική εκδήλωση στην Πάτρα Κυριακή 19 Φεβρ. Βιβλιοπαρουσίαση του περισπούδαστου και μοναδικού στο είδος του Βιβλίου <<Ιστορία Σερβίας. Πολιτική και Εκκλησιαστική>>, σελ 784, συγγραφέας ο Δρ. Γεώργιος Λόης, Καθηγητής ανοικτού Παν/μίου Πάτρας. Κεντρικός ομιλητής ο Δ/νων Σύμβουλος του Ιδρύματος Καθηγητής ΑΠΘ Αθ. Αγγελόπουλος. Η όλη εκδήλωση έγινε στο ιστορικό ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ του Ν. Μαντά, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου της πνευματικής ακαδημαϊκής ηγεσίας της πόλεως και του κόσμου του επιχειρείν. Την εκδήλωση περάτωσε ο συγγραφέας με εμπνευσμένη ομιλία για τις διαχρονικές σχέσεις Ελλήνων και Σέρβων.